Wie ben ik?

14 maart 2019


Mijn naam is Rianne Ophoff en ik ben geboren en opgegroeid in Dalfsen. 
Als ik terug kijk naar het verleden moest ik door de jaren heen, na een opeenstapeling van kleine en wat grotere dingen flink met mijzelf aan de gang, waardoor er een periode volgde dat ik 10 kilo afviel door anders te gaan eten en te bewegen. Dit ligt nu 4 jaar achter me, maar vergeten doe ik het geen dag. Mede hierdoor kreeg mijn zelfvertrouwen een boost en begon ik mezelf leuker en mooier te vinden. Ik werd milder naar mijzelf, maar ook naar anderen. Iedereen mag zijn zoals hij/zij is. Verscheidenheid maakt het leven leuk en de moeite waard. We hebben allemaal maar één persoonlijk, uniek lijf waar we het ons hele leven mee moeten doen, dus probeer je er niet tegen af te zetten, maar leer ervan te houden!

Ik ben er trots op dat ik iedere ochtend opnieuw de uitdaging aanga om zo goed mogelijk voor mezelf te zorgen. Ik voed me iedere dag met volkorenproducten, fruit, groenten, gezonde vetten en eiwitten. Deze zorgen ervoor dat ik me energiek en fit voel. Dit combineer ik met sport. Ik haal veel plezier uit fitness, spinning en bodypump. 
Mijn lichaam kan ik hierin uitdagen om meer krachten op te bouwen en sterker te worden. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om zomers buiten in de mooie natuur, in de buitenlucht een rondje te gaan hardlopen en aan mijn conditie te werken. Ik heb geen concrete doelen meer of deadlines, maar dat is ook niet nodig, want een gezonde leefstijl stopt niet wanneer je je doel hebt bereikt, het is gewoon een manier van leven. En dat betekent niet dat ik geen dagen heb dat ik teveel wijn drink, of me eens lekker volprop met snacks of chocola, want natuurlijk mag je wel eens kiezen voor eten dat heel veel vet of suiker bevat. Zolang je maar de juiste balans vindt, is het goed.

Ik vond mijn afvalproces en sport en voeding behoorlijk interessant, dat ik me hierin ben gaan verdiepen. Zo haalde ik in mei 2017 mijn diploma voor gewichtsconsulent en ben ik sindsdien eigenaresse van Vivacious. In januari 2019 mocht ik hier de specialisatie in sportvoeding aan toevoegen. Professionele kennis heb ik op het gebied van voedingsleer, productkennis, diëten bij specifieke sporten, de verschillen tussen duur-, team- en krachtsporten en het begeleiden, coachen en motiveren van cliënten. Ik vind het fantastisch dat ik mijn passie voor dit vak in de praktijk mag brengen. Graag wil ik ouderen, jongeren, mannen en vrouwen adviseren en coachen bij het begeleiden en het creëren van een gezonde leefstijl. Ik wordt er blij van als ik zie dat het cliënten lukt om hun relatie met eten om te buigen van iets problematisch naar een bezigheid waar ze plezier uit halen. Eten moet je iedere dag. Het geeft ontzettend veel voldoening, zelfvertrouwen, maar vooral energie als dat onderdeel van je leven op orde is!