Werkwijze

ZORG VOOR BALANS IN JOUW EETPATROON

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Ik begin altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek gaan we in op jouw hulpvraag en wat ik jou kan bieden. Zo leren we elkaar een beetje kennen en bespreken we wat we van elkaar kunnen en mogen verwachten. Ik geef aan hoe de consulten er uitzien en wat de begeleidingsmogelijkheden zijn.

Plan mijn kennismakingsgesprek

Vivacious traject Individueel

gewichtsconsulent dalfsen, voedingsdeskundige, hulp bij afvallen, afvallen zonder dieet, Dalfsen, Ommen, Lemelerveld, Oudleusen, Rianne Ophoff, Weegconsult, gezonder eten

START

Geen mens is hetzelfde. Ieder lichaam is anders gebouwd en ieder mens heeft een andere smaak. Daarnaast pakt de combinatie werk, gezin en activiteiten voor iedereen anders uit. Kortom, voedingsadvies is maatwerk. Voordat ik je een voedingsadvies geef, laat ik je een voedingsdagboek invullen, zodat ik in kan zien wat je momenteel eet, wat voor werk je doet en hoeveel je sport en/of beweegt. Daarnaast neem ik je dieetverleden mee en breng ik je huidige leefstijl in kaart. In kleine stapjes werken we toe naar een gezond voedingspatroon en een gezond gewicht.

gewichtsconsulent dalfsen, voedingsdeskundige, hulp bij afvallen, afvallen zonder dieet, Dalfsen, Ommen, Lemelerveld, Oudleusen, Rianne Ophoff, Weegconsult, gezonder eten

INTAKE

Vervolgens gaan we samen aan de slag en wordt op basis van jouw persoonlijke gegevens een voeding-, leef- en bewegingspatroon samengesteld. Bij het intakegesprek bespreken we jouw leef-, eet- en bewegingspatroon. Dit zal een uitgebreid consult zijn. Je lengte, gewicht, BMI, vetpercentage en spiermassa worden bepaald en ik bereken jouw PAL-waarde*. Ook ontvang je hierbij je eerste weekmenu met aanvullende informatie.

*(BMI is een verhoudingsgetal voor het gewicht in verhouding tot de lichaamslengte. De BMI geeft een schatting van het gezondheidsrisico van je lichaamsgewicht. Pal-waarde is een verhoudingsgetal voor je lichamelijke activiteit.)

gewichtsconsulent dalfsen, voedingsdeskundige, hulp bij afvallen, afvallen zonder dieet, Dalfsen, Ommen, Lemelerveld, Oudleusen, Rianne Ophoff, Weegconsult, gezonder eten

VERVOLG

Hierna volgen 8 weegconsulten. Tijdens deze consulten maken we een nieuwe meting, bespreken we het resultaat, geef ik je bij mogelijke knelpunten tips en adviezen en krijg je een nieuw weekmenu.

gewichtsconsulent dalfsen, voedingsdeskundige, hulp bij afvallen, afvallen zonder dieet, Dalfsen, Ommen, Lemelerveld, Oudleusen, Rianne Ophoff, Weegconsult, gezonder eten

EINDE OF VERLENGING

Het 10e en laatste consult is mogelijk onze afsluiting. Als we het doel hebben bereikt, gaan we ons behandelplan evalueren. Liggen je doelen verder dan dat we in 10 weken kunnen bereiken, kunnen we nieuwe doelen stellen voor de lange termijn en een verlengend traject starten of losse weegconsulten plannen.

Don’t just focus on weight loss,
just focus on health

“Ik ben super blij met het resultaat! De weekmenu’s zijn prima te doen en door de bewustwording heb je minder trek in eten wat niet zo goed voor je is. Rianne is zeer plezierig, menselijk en begripvol.”

Dianne, Duobegeleiding

“Nooit gedacht dat ik met lekker, maar toch verantwoord eten mijn leefwijze zo kon veranderen dat ik kilo’s en centimeters zou kwijtraken. Ik voel me veel fitter en zelfs het gezin is blij met de recepten.”

Carola Brinkhuis, Persoonlijke begeleiding

Vivacious traject duo

Zou je graag samen met je partner, dochter, zoon of vriend(in) willen starten om zo elkaar nog meer te stimuleren? Dat is mogelijk, het traject zal dan hetzelfde verlopen als bij persoonlijke begeleiding.

Groepsbegeleiding

(Let op! i.v.m. Covid-19 nu in kleine groepjes van maximaal 3 à 4 personen.)
Iedere dinsdagmorgen en dinsdagavond in mijn praktijkruimte aan de Middeleeuwen 9 in Dalfsen.

Elke week ontvang je een nieuw weekmenu met heerlijke uitgeschreven recepten (voor het hele gezin), waardoor je zelf niet hoeft na te denken wat je ’s avonds op tafel zet. Je wordt apart genomen voor het weeg- en meetmoment. Ook leer je jouw balans kennen tussen voeding en beweging en leren we van elkaar door tips en tricks.

Je bepaalt zelf vanaf wanneer en hoeveel weken je meedoet!
Voor beschikbaarheid en aanmelden kan je mij informeren.

Sportvoedingsadvies

Je hebt het misschien wel eens meegemaakt dat je lekker aan het sporten bent en ineens merkt dat je flauw wordt, of dat je je een paar uur na het sporten ontzettend sloom en energieloos voelt, of je traint keihard, maar je ziet maar geen resultaat. Sport en voeding zijn onafscheidelijk. Wanneer je een actieve leefstijl hebt, vraag je heel wat van je lichaam. Dat kan ontzettend gezond zijn, maar dan heb je natuurlijk ook de bouw- en brandstoffen nodig om goed met die activiteit om te gaan. Het is dus erg belangrijk dat je de juiste voeding neemt voor, tijdens en na het sporten, zodat er een gezonde balans ontstaat. Ik ben gespecialiseerd in sportvoeding en wil jou graag helpen bij het handhaven van deze balans.

Zakelijke doeleinden

Gezonde medewerkers vormen de basis voor een vitale organisatie. Mensen die overgewicht hebben, zijn vaker ziek en hebben dus een hoger ziekteverzuim dan mensen die een gezond gewicht hebben. Zij hebben maar liefst 1,8 maal ziektedagen meer dan de gemiddelde werknemer. Veelal krijgt men wel van een bedrijfsarts te horen dat men overgewicht heeft, maar een plan van aanpak om gezond te blijven en af te vallen blijft vaak achterwege. Daarom kom ik ook langs bij bedrijven. Veel werknemers blijken het te waarderen wanneer zij binnen het bedrijf de mogelijkheid krijgen om begeleid te worden door een gewichtsconsulent.

Antwoord, advies & richtlijnen

Het kan zijn dat je vragen hebt over bepaalde voedingsgewoonten en/of onderwerpen, of misschien wil je graag wat kilo’s kwijt, maar niet (meteen) met persoonlijke begeleiding; Ook dan sta ik voor je klaar! Ik kan je adviseren over de dagelijkse richtlijnen Gezonde Voeding, gezonde voedingskeuzes en over sport en beweging. Na dit gesprek heb jij antwoord op je vraag(en), ben je voedingskennis rijker en kan je deze proberen toe te passen in je dagelijks leven.

Weegconsult

Ben je benieuwd naar de status van je lichaam? Dan kan je tijdens een weegconsult bij mij terecht om je lengte, gewicht, BMI, vetpercentage en spiermassa op te meten.