Werkwijze

 

Vivacious geeft ook de mogelijkheid om naar jou toe te komen voor een persoonlijke deskundige en kwalitatieve begeleiding!

 

Individuele begeleiding
Geen mens is hetzelfde. Ieder lichaam is anders gebouwd en ieder mens heeft een andere smaak. Daarnaast pakt de combinatie werk, gezin en activiteiten voor iedereen anders uit. Kortom, voedingsadvies is maatwerk.

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek gaan we in gesprek over jouw hulpvraag en wat ik jou kan bieden. In dit gesprek leren we elkaar een beetje kennen en bespreken we wat we van elkaar kunnen en mogen verwachten. Ik geef aan hoe de consulten er uitzien en wat de begeleidingsmogelijkheden zijn. 

Een kennismakingsgesprek is niet verplicht. Misschien ben je wel zo enthousiast en gemotiveerd dat je gelijk met een intakegesprek van start wil gaan. Dat kan!

Bij het intakegesprek bespreken we jouw leef-, eet- en bewegingspatroon. Dit zal een uitgebreid consult zijn. Je lengte, gewicht en vetpercentage worden bepaald en ik bereken jouw BMI en PAL-waarde. (BMI is een verhoudingsgetal voor het gewicht in verhouding tot de lichaamslengte. De BMI geeft een schatting van het gezondheidsrisico van je lichaamsgewicht. Pal-waarde is een verhoudingsgetal voor je lichamelijke activiteit.)
Vervolgens gaan we samen aan de slag en wordt op basis van jouw persoonlijke gegevens een voeding- leef- en bewegingspatroon samengesteld.

Hierna volgen de vervolgconsulten. Tijdens deze consulten krijg je een weekmenu en bespreken we het resultaat van de voorgaande week en de knelpunten die je hebt ervaren. Ook blijven we het lichaamsgewicht, de middelomtrek en het vetpercentage meten. Aan de hand van deze gegevens overleggen we of we zo doorgaan, of dat we kleine aanpassingen gaan maken. Daarnaast bespreken we de eventuele moeilijke momenten die je verwacht voor de komende periode, zoals feestjes, etentjes, vakantie en feestdagen. Je krijgt van mij informatie en tips op gebied van voeding, beweging, variatie en eetgedrag.


Als we het doel hebben bereikt, komen we toe aan het afsluitend consult. Hierin gaan we onze samenwerking en het behandelplan evalueren. Ook kunnen we eventueel nog een doel stellen voor de lange termijn en eventueel nog een paar consulten plannen.

Groepsbegeleiding  (let op! i.v.m. covid19 nu in kleine groepjes van maximaal 4 personen.)
Verantwoord afvallen in een gezellige en ontspannende sfeer? Dat kan! Samen streven naar die felbegeerde eindstreep is vaak leuker dan alleen. Bovendien werkt het extra motiverend om je doel met andere lotgenoten te bereiken.

Tijdens de bijeenkomsten:

  1. Krijg je elke week een nieuw weekmenu met heerlijke uitgeschreven recepten (voor het hele gezin), waardoor je zelf niet hoeft na te denken wat je 's avonds op tafel zet.
  2. Leer je hoe je verantwoord kunt omgaan met voeding en beweging.
  3. Word je apart genomen voor een uitgebreid weeg- en meetmoment. (lichaamsgewicht, BMI, vetperentage en eventueel middelomtrek)
  4. Leren we van elkaar door tips & tricks.

* Je bepaalt zelf vanaf wanneer en hoeveel weken je meedoet!
Iedere woensdagavond in mijn praktijkruimte aan de middeleeuwen 9 in Dalfsen.
 

Antwoord, advies en richtlijnen
Het kan zijn dat je vragen hebt over bepaalde voedingsgewoonten en/of onderwerpen, of misschien wil je graag wat kilo’s kwijt, maar niet (meteen) met persoonlijke begeleiding; Ook dan sta ik voor je klaar! Ik kan je adviseren over de dagelijkse richtlijnen Gezonde Voeding en je aanbevelingen en tips geven over gezonde voedingskeuzes als over sport en beweging. Na dit gesprek heb jij antwoord op je vraag(en), ben je voedingskennis rijker en kan je deze proberen toe te passen in je dagelijks leven. Vaak zijn het kleine veranderingen die al het verschil maken.

 

Sportvoedingsadvies
Je hebt het misschien wel eens meegemaakt dat je lekker aan het sporten bent en ineens merkt dat je flauw wordt, of dat je je een paar uur na het sporten ontzettend sloom en energieloos voelt, of je traint keihard, maar je ziet maar geen resultaat. Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat je te weinig (goede voeding) hebt gegeten. Sport en voeding zijn onafscheidelijk. Wanneer je een actieve leefstijl hebt, vraag je heel wat van je lichaam. Dat kan ontzettend gezond zijn, maar dan heb je natuurlijk ook de bouw- en brandstoffen nodig om goed met die activiteit om te gaan. Het is dus erg belangrijk dat je de juiste voeding neemt voor, tijdens en na het sporten en dat er zo een gezonde balans ontstaat.

Ik ben gespecialiseerd in sportvoeding en wil jou, recreatieve sporter, wedstrijdsporter, krachtsporter, maar ook als je net aan je beweging/sport begint te werken, graag helpen bij het handhaven van deze balans.

 

Weegconsult
Ben je benieuwd naar de status van je lichaam? Dan kan je tijdens een weegconsult bij mij terecht om je lengte, gewicht, BMI, vetpercentage en PAL-waarde op te meten.

Zakelijke doeleinden

Gezonde medewerkers vormen de basis voor een vitale organisatie. Mensen die overgewicht hebben zijn vaker ziek en hebben dus een hoger ziekteverzuim dan mensen die een gezond gewicht hebben. Zij hebben maar liefst 1,8 maal ziektedagen meer dan de gemiddelde werknemer.

Veelal krijgt men wel van een bedrijfsarts te horen dat men overgewicht heeft, maar een plan van aanpak om gezond te blijven en af te vallen blijft vaak achterwege. Daarom kom ik ook langs bij bedrijven. Veel werknemers blijken het te waarderen wanneer zij binnen het bedrijf de mogelijkheid krijgen om begeleid te worden door een gewichtsconsulent.

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met mij op.