Voor 2 personen:

  1. Doe een scheutje olijfolie in een grote koekenpan, voeg hier 450 gram zoete aardappelblokjes aan toe met een beetje zout en peper en bak dit in 15 minuten gaar.
  2. Snijd 1 rode ui in halve ringen, hak 1 teen knoflook fijn en voeg dit toe aan de zoete aardappel.
  3. Voeg na 15 minuten beetje bij beetje 100 gram spinazie toe en bak dit totdat het geslonken is.
  4. Klop ondertussen 6 eieren los, breng dit op smaak met een snuf zout en peper en paprikapoeder, tijm en rozemarijn naar smaak.
  5. Verkruimel 50 gram feta door de eieren en voeg het eimengsel toe aan de zoete aardappel.
  6. Gaar de zoete aardappeltortilla op laag vuur met een deksel op de pan in 15-20 minuten goudbruin. Schud de pan tussentijds even heen en weer. Eventueel de tortilla omdraaien, maar dit hoeft niet persé.

Optioneel: Rauwkost naar keuze