Zo maak je het voor 2 personen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd 2 zoete aardappels (300 gram) in blokjes.
- Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met een beetje olijfolie, 1 theelepel paprika poeder en een snufje peper en zout.
- Snijd 150-200 gram kip in stukjes en doe het in een kom met 1 klein blikje tomatenpuree, 1 teentje of theelepel knoflook(poeder), 2 theelepels gerookte paprikapoeder, sap van ½ limoen, peper en een snuf zout.
- Doe een beetje olijfolie in de pan en bak de kip gaar. (Je kan de kip ook bij de zoete aardappel op de bakplaat leggen)
- Bak de zoete aardappel zo’n 30 minuten in de oven. (na 20 minuten check je de kip even of deze al gaar is. Anders blijft die er nog 10 minuten bij).
- Kook 120-150 gram zilvervliesrijst volgens de verpakking.
- Snijd 1 ui in stukjes, 150 gram cherrytomaatjes in partjes of 1-2 paprika’s in kleine reepjes.
- De ui, paprika’s en maïs kan je even meebakken met de kip.
- Prak 1 avocado met een snuf peper en zout.
- Verdeel de rijst over 2 borden, daar bovenop het kipmengsel en top af met de avocado en een paar chilivlokjes en evt. wat halvanaise/friteslijn/mayo.
- Voor de bowl variant verdeel je de rijst over 2 dieper borden en top het af met de mais, tomaatjes of paprika, zoete aardappel, kip, avocado en Chili vlokjes. Maak af met mayonaise.