Een gezondere variant op de traditionele boerenkool met worst.

Zo maak je het voor 2 personen:

  1. Schil of koop 450 gram geschilde aardappelen.
  2. Kook de aardappelen 10 minuten in een grote pan met ruim water en voeg er een beetje zout aan toe.
  3. Voeg na deze 10 minuten 400 gram boerenkool toe aan de aardappelen en kook het gezamenlijk nog zo’n 20 minuten.
  4. Ondertussen laat je 75 gram zongedroogde tomaatjes goed uitlekken en snijd je ze samen met 1 ui in stukjes.
  5. Bak de ui en de tomaatjes in een koekenpan zonder olie eventjes aan.
  6. Als de ui bijna gaar is voeg je 150-200 gram hamblokjes toe en laat deze ongeveer 2 minuten meebakken, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  7. Als de boerenkool gaar is, giet je deze af. Bewaar een deel van het kookvocht.
  8. Doe de ui, tomaatjes, hamblokjes, wat peper, zout, nootmuskaat, rozemarijn en basilicum bij de boerenkool en stamp met de stamppotstamper alles goed door elkaar.
  9. Voeg eventueel wat extra of kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken.