Een gezondere variant op de traditionele boerenkool met worst.
Zo maak je het voor 2 personen:
- Schil of koop 450 gram geschilde aardappelen.
- Kook de aardappelen 10 minuten in een grote pan met ruim water en voeg er een beetje zout aan toe.
- Voeg na deze 10 minuten 400 gram boerenkool toe aan de aardappelen en kook het gezamenlijk nog zo’n 20 minuten.
- Ondertussen laat je 75 gram zongedroogde tomaatjes goed uitlekken en snijd je ze samen met 1 ui in stukjes.
- Bak de ui en de tomaatjes in een koekenpan zonder olie eventjes aan.
- Als de ui bijna gaar is voeg je 150-200 gram hamblokjes toe en laat deze ongeveer 2 minuten meebakken, zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Als de boerenkool gaar is, giet je deze af. Bewaar een deel van het kookvocht.
- Doe de ui, tomaatjes, hamblokjes, wat peper, zout, nootmuskaat, rozemarijn en basilicum bij de boerenkool en stamp met de stamppotstamper alles goed door elkaar.
- Voeg eventueel wat extra of kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken.