gewichtsconsulent dalfsen, voedingsdeskundige, hulp bij afvallen, afvallen zonder dieet, Dalfsen, Ommen, Lemelerveld, Oudleusen, Rianne Ophoff, Weegconsult, gezonder eten

In de week van sinterklaas kan speculaas natuurlijk niet ontbreken. Hierbij een lekker en verantwoord tussendoortje in een periode vol met zoete verleidingen. Deze cake is niet alleen voor nu, maar kan je het hele jaar door eten. Gewoon wanneer jij er zin aan hebt.

Hoe maak je deze finger lickin’ good cake?:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij of knip ±15 dadels in kleine stukjes.
  3. Voeg de dadels samen met 300 gram boekweit- of volkorenmeel, 80 gram honing, 150 ml zonnebloemolie, 2 theelepels bakpoeder, 2-3 eetlepels speculaaskruiden (naar smaak) en 150 ml halfvolle- of sojamelk in een kom en mix het tot een plakkerig en dik mengsel.
  4. Spatel hier 1 handje hazelnoten en 1 handje amandelen door.
  5. Schep dit mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm.
  6. Zet de cake in de oven en bak het in 40 (tot 50) minuten. (controleer ondertussen met een satéprikker of deze gaar is).