Zo maak je het recept voor 2 personen:
- Kook 150 gram volkoren spaghetti in de pan volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking en voeg in de laatste 2 minuten 75-100 gram diepvries tuinerwten toe.
- Giet de pasta en erwten samen af.
- Snijd 1 courgette in blokjes, 1 teentje knoflook fijn en 8 gram verse peterselie fijn.
- Verhit olijfolie in een grote pan en bak hierin de courgette en de knoflook 4-5 minuten. Breng het op smaak met peper.
- Voeg vervolgens opnieuw 75-100 gram tuinerwten toe en laat deze al omscheppend in de pan 4-5 minuten ontdooien.
- Voeg 50 gram zuivelspread (light) toe en pureer het geheel met de staafmixer en breng op smaak met nog wat peper.
- Verdeel de pasta met de erwten over de borden en schenk de groene-groentesaus erover.
- Tot slot bestrooi het eten met 30 gram geraspte 30+ kaas, peterselie en wat geroosterde pijnboompitten.