Zo maak je het recept voor 2 personen:

  1. Kook 150 gram volkoren spaghetti in de pan volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking en voeg in de laatste 2 minuten 75-100 gram diepvries tuinerwten toe.
  2. Giet de pasta en erwten samen af.
  3. Snijd 1 courgette in blokjes, 1 teentje knoflook fijn en 8 gram verse peterselie fijn.
  4. Verhit olijfolie in een grote pan en bak hierin de courgette en de knoflook 4-5 minuten. Breng het op smaak met peper.
  5. Voeg vervolgens opnieuw 75-100 gram tuinerwten toe en laat deze al omscheppend in de pan 4-5 minuten ontdooien.
  6. Voeg 50 gram zuivelspread (light) toe en pureer het geheel met de staafmixer en breng op smaak met nog wat peper.
  7. Verdeel de pasta met de erwten over de borden en schenk de groene-groentesaus erover.
  8. Tot slot bestrooi het eten met 30 gram geraspte 30+ kaas, peterselie en wat geroosterde pijnboompitten.