Zo maak je het gerecht voor 2 personen:
- Begin met het snijden van de 2 paprika’s in kleine blokjes.
- Verwarm een beetje olijfolie in een grote pan en fruit de paprika’s ongeveer 5 minuten.
- Voeg 150-200 gram (baby)spinazie toe aan de pan en bak ongeveer 1 minuut tot ze licht geslonken is.
- Voeg vervolgens 400 ml tomatenblokjes toe en tijm, oregano, knoflookpoeder, zout en peper naar smaak. Kook ongeveer 3 minuten, onder regelmatig roeren.
- Maak met de achterkant van een lepel of spatel ruimte in het sausmengsel om 4 eieren in te breken.
- Bestrooi eventueel met 125 gram verkruimelde geitenkaas en dek de pan af met een deksel.
- Laat de Shakshuka koken tot het eiwit gaar is (ongeveer 5-10 minuten), en zorg ervoor dat het niet te gaar wordt (je wilt dat de dooiers nog zacht zijn).
- Lekker om met zuurdesembrood of ander brood te eten.
Opmerking:
- De Shakshuka op de foto is gemaakt voor 1 persoon
- Als je het gerecht mooi wilt eten, moet je het vooral in de pan laten zitten 😉
- Je kan de shakshuka ook verdelen over 2 pannen (kunnen jullie allebei uit de pan eten)