Zo maak je het gerecht voor 2 personen:

  1. Begin met het snijden van de 2 paprika’s in kleine blokjes.
  2. Verwarm een beetje olijfolie in een grote pan en fruit de paprika’s ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg 150-200 gram (baby)spinazie toe aan de pan en bak ongeveer 1 minuut tot ze licht geslonken is.
  4. Voeg vervolgens 400 ml tomatenblokjes toe en tijm, oregano, knoflookpoeder, zout en peper naar smaak. Kook ongeveer 3 minuten, onder regelmatig roeren.
  5. Maak met de achterkant van een lepel of spatel ruimte in het sausmengsel om 4 eieren in te breken.
  6. Bestrooi eventueel met 125 gram verkruimelde geitenkaas en dek de pan af met een deksel.
  7. Laat de Shakshuka koken tot het eiwit gaar is (ongeveer 5-10 minuten), en zorg ervoor dat het niet te gaar wordt (je wilt dat de dooiers nog zacht zijn).
  8. Lekker om met zuurdesembrood of ander brood te eten.

Opmerking:

  • De Shakshuka op de foto is gemaakt voor 1 persoon
  • Als je het gerecht mooi wilt eten, moet je het vooral in de pan laten zitten 😉
  • Je kan de shakshuka ook verdelen over 2 pannen (kunnen jullie allebei uit de pan eten)