Zo maak je het voor 2 personen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).
- Verdeel 400 gram pompoenblokjes over een kleine ovenschaal. Hak 2 teentjes knoflook en 2-3 takjes salie (houd iets achter ter garnering) fijn en voeg dit bij de pompoen. Voeg een beetje olijfolie, peper en zout toe en meng het even door elkaar.
- Rooster de pompoen in ongeveer 30 minuten gaar.
- Pel en snipper ondertussen 1 ui, hak 1 teentje knoflook fijn, snijd 150-250 gram kastanje champignons in schijfjes en fruit aan in iets olijfolie. Voeg 150 gram risottorijst toe en bak deze mee.
- Voeg nu langzaam 500 ml warme bouillon toe. Indien al het vocht opgenomen is, voeg je een nieuwe lepel toe. Ga zo door totdat alle bouillon op is. (gebruik eventueel wat extra water)
- Pureer eventueel de helft van de pompoenblokjes glad in een blender of gebruik de staafmixer en zet het even apart.
- Als de risotto bijna gaar is voeg je de pompoenpuree toe en breng je het op smaak met peper, een beetje zout en nog wat salie.
- Voeg vervolgens ongeveer 50 gram geraspte 30+ kaas toe en roer goed door.
- Tot slot serveer je de risotto met de overgebleven blokjes pompoen.