Zo maak je het voor 2 personen:
- Snijd 1 rode paprika in blokjes, dop 300 gram sperziebonen en breek ze doormidden. Snijd 1 teentje knoflook en 1 rode ui fijn.
- Verhit een beetje vloeibare boter of olie in een hapjespan met 1 theelepel kerrie en fruit de ui en de knoflook.
- Voeg 150 gram mager rundergehakt toe, bak dit rul en bak vervolgens de paprika kort mee.
- Kook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar in een pan water en voeg dit vervolgens toe aan het gehakt en de paprika.
- Doe in een blender de 30 gram ongezouten pinda’s met 2 eetlepels ketjap, 1 mespuntje koriander, 1 mepsuntje cayennepeper, 1 theelepel komijnzaad, 1 theelepel kerrie, een scheutje water en maal dit tot een sausje.
- Voeg deze saus toe aan het gehaktmengsel en bak dit kort mee.
- Voeg op het laatst 1-2 eetlepels Griekse yoghurt toe en verwarm dit kort mee.
- Mocht je van pittig houden: bak dan op het laatst 1-2 theelepels sambal mee.
Optie: Rijst kan ook vervangen worden voor 400 gram aardappelschijfjes of aardappelpuree.