Zo maak je het voor 2 personen:

  1. Snijd 1 rode paprika in blokjes, dop 300 gram sperziebonen en breek ze doormidden. Snijd 1 teentje knoflook en 1 rode ui fijn.
  2. Verhit een beetje vloeibare boter of olie in een hapjespan met 1 theelepel kerrie en fruit de ui en de knoflook.
  3. Voeg 150 gram mager rundergehakt toe, bak dit rul en bak vervolgens de paprika kort mee.
  4. Kook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar in een pan water en voeg dit vervolgens toe aan het gehakt en de paprika.
  5. Doe in een blender de 30 gram ongezouten pinda’s met 2 eetlepels ketjap, 1 mespuntje koriander, 1 mepsuntje cayennepeper, 1 theelepel komijnzaad, 1 theelepel kerrie, een scheutje water en maal dit tot een sausje.
  6. Voeg deze saus toe aan het gehaktmengsel en bak dit kort mee.
  7. Voeg op het laatst 1-2 eetlepels Griekse yoghurt toe en verwarm dit kort mee.
  8. Mocht je van pittig houden: bak dan op het laatst 1-2 theelepels sambal mee.

Optie: Rijst kan ook vervangen worden voor 400 gram aardappelschijfjes of aardappelpuree.