Zo maak je het voor 2 personen:

  1. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak 200 gram falafel in een paar minuten rondom goudbruin.
  2. Verwarm 4 pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Rasp 400 gram voorverpakte rode bietjes en verwarm ze eventueel even in een pannetje (kan ook koud gegeten worden).
  4. Maak ondertussen de knoflooksaus van 2 eetlepels Griekse yoghurt, 2 teentjes knoflook, een kneepje halvanaise of friteslijn en een beetje peper en peterselie.
  5. Snijd de pitabroodjes open, besmeer ze met een beetje knoflooksaus, vul ze met een beetje ijsbergsla, rode biet en falafel en eventueel afmaken met weer een beetje sla en knoflooksaus.
  6. Doe de rest van de (200 gram) sla en biet in een schaal en serveer de overige knoflooksaus er apart bij.