
Zo maak je het voor 2 personen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil 450 gram zoete aardappels en snijd ze in plakjes/blokjes en kook de zoete aardappels ongeveer 10 minuten in een pan met water.
- Snipper 1 rode ui, snijd 1 teen knoflook fijn en snij 1 paprika en 2 tomaten in stukjes.
- Giet een scheutje olie of margarine in een pan en bak de ui met de knoflook.
- Voeg na 2 minuten de paprika toe en bak dit ook kort mee samen met komijnpoeder, paprikapoeder en chilipeper naar smaak toe en een snuf zout.
- Voeg vervolgens 1 klein blikje tomatenpuree toe en bak ook dit even kort mee.
- Vervolgens voeg je de tomaat, een klein uitgelekt blikje maïs, een uitgelekte blik zwarte bonen en 75 gram kookzuivel of kookroom light toe.
- Meng alles door elkaar en laat nog eventjes pruttelen. Zet na een paar minuten het vuur uit.
- Meng de gekookte zoete aardappelblokjes door het groentemengsel.
- Schep alles in een ovenschaal en verdeel wat geraspte 30+ kaas over het geheel.
- Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven.