Zo maak je het voor 2 personen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil 450 gram zoete aardappels en snijd ze in plakjes/blokjes en kook de zoete aardappels ongeveer 10 minuten in een pan met water.
  3. Snipper 1 rode ui, snijd 1 teen knoflook fijn en snij 1 paprika en 2 tomaten in stukjes.
  4. Giet een scheutje olie of margarine in een pan en bak de ui met de knoflook.
  5. Voeg na 2 minuten de paprika toe en bak dit ook kort mee samen met komijnpoeder, paprikapoeder en chilipeper naar smaak toe en een snuf zout.
  6. Voeg vervolgens 1 klein blikje tomatenpuree toe en bak ook dit even kort mee.
  7. Vervolgens voeg je de tomaat, een klein uitgelekt blikje maïs, een uitgelekte blik zwarte bonen en 75 gram kookzuivel of kookroom light toe.
  8. Meng alles door elkaar en laat nog eventjes pruttelen. Zet na een paar minuten het vuur uit.
  9. Meng de gekookte zoete aardappelblokjes door het groentemengsel.
  10. Schep alles in een ovenschaal en verdeel wat geraspte 30+ kaas over het geheel.
  11. Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven.