Bij dit weer mag wel een wat warmer gerecht, vind je niet? De Mexicaanse keuken zorgt voor kleur en heerlijke smaken. Een easypeasy recept voor 2 personen en dat allemaal in 1 pan!

  1. Snijd 2 rode paprika’s, 1 rode ui en eventueel een rode peper in stukjes.
  2. Bak 150 gram mager runder gehakt rul met een snufje zout en peper.
  3. Voeg de paprika, ui en rode peper toe aan het gehakt en bak dit 3-5 minuten mee.
  4. Voeg 255 gram (uitlekgewicht) Kidneybonen, 140 gram (uitlekgewicht) mais, 70 gram tomatenpuree en wat paprikapoeder en komijnzaad toe en bak dit even mee.
  5. Voeg vervolgens 150 gram zilvervliesrijst, 1/2 bouillonblokje (met minder zout) en 250 ml (eventueel wat extra) water toe en laat dit ongeveer 15 minuten pruttelen totdat het vocht is verdwenen.

P.s. je kan ook 1 rode paprika gebruiken en 2 rode tomaten. Dan voeg je de tomaten tegelijk met de kidneybonen, maïs en tomatenpuree.