Bij dit weer mag wel een wat warmer gerecht, vind je niet? De Mexicaanse keuken zorgt voor kleur en heerlijke smaken. Een easypeasy recept voor 2 personen en dat allemaal in 1 pan!
- Snijd 2 rode paprika’s, 1 rode ui en eventueel een rode peper in stukjes.
- Bak 150 gram mager runder gehakt rul met een snufje zout en peper.
- Voeg de paprika, ui en rode peper toe aan het gehakt en bak dit 3-5 minuten mee.
- Voeg 255 gram (uitlekgewicht) Kidneybonen, 140 gram (uitlekgewicht) mais, 70 gram tomatenpuree en wat paprikapoeder en komijnzaad toe en bak dit even mee.
- Voeg vervolgens 150 gram zilvervliesrijst, 1/2 bouillonblokje (met minder zout) en 250 ml (eventueel wat extra) water toe en laat dit ongeveer 15 minuten pruttelen totdat het vocht is verdwenen.
P.s. je kan ook 1 rode paprika gebruiken en 2 rode tomaten. Dan voeg je de tomaten tegelijk met de kidneybonen, maïs en tomatenpuree.