Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak 250 gram champignons en 1 paprika schoon, snij de champignons in plakjes en de paprika in blokjes.
  3. Verhit in een grote hapjespan een beetje olijfolie en bak de groenten 5 minuten met kruiden naar smaak. (bijv. Oregano, peterselie, peper o.i.d.)
  4. Meng ondertussen 40 gram groene pesto met 125 gram hüttenkäse en 50 ml water. Als je de saus wat dunner wil hebben, voeg je nog een klein beetje water toe.
  5. Verdeel een dun laagje pestoroomsaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel 3 lasagnebladen erover, een laagje pestoroomsaus en de helft van het groente mengsel. Herhaal dit en verdeel tot slot ±30 gram geraspte kaas en 20 gram pijnboompitten erover.
  6. Bak de lasagne in het midden van de oven in ±30 goudbruin en gaar. (lees hierbij ook even de bereidingswijze op de verpakking van de lasagnebladen)

Tip: Dek de lasagne eventueel de laatste 15 min. af met aluminiumfolie als deze te snel kleurt.

Bereidingstijd: 15 minuten. Oventijd: ±30 minuten

Voedingswaarden per persoon:
Calorieën: 382
Koolhydraten: 28,8 gram
Vetten: 16,3 gram
Eiwitten: 26,9 gram