Zo maak je de lasagne voor 2 personen:

  1. Warm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in.
  2. Pel 1 ui en snijdt het in stukjes, pel 2 teentjes knoflook en snijd in hele kleine stukjes.
  3. Verwarm een heel klein beetje olie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
  4. Voeg 150 gram mager rundergehakt toe en Italiaanse kruiden toe: 1 eetlepel basilicum, 1 eetlepel oregano, 1 theelepel tijm, 1 theelepel peterselie, snufje zout en een snufje peper en bak het gehakt bruin en rul.
  5. Maak ondertussen 250 gram champignons, 2 paprika’s (of 1 paprika en 1 courgette) schoon en snijd het klein.
  6. Voeg de groenten toe aan het gehakt en laat het 5-8 minuten mee bakken.
  7. Voeg vervolgens 1 klein blikje tomatenpuree en 1 blik tomatenblokjes toe, breng dit op smaak met een snufje zout en cayennepeper en nog een beetje oregano en basilicum en verwarm dit goed door.
  8. Bedek de bodem van de ovenschaal met 1/3 van de saus, leg daarop een laag met volkoren lasagnevellen, vervolgens weer een laag met 1/3 van de saus, daarop weer een laag met lasagnevellen en sluit af met 1/3 van de saus.
  9. Strooi er een flinke hand geraspte 30+ kaas overheen.
  10. Laat de lasagne in de hete oven in ca. 30-40 minuten heet worden en bruin kleuren (zie gebruiksaanwijzing lasagnevellen).

Tip: Ben je vegetarisch, dan kan je het gehakt weglaten en voordat je de geraspte kaas erover strooit, mozzarella in plakken snijden, halveren en verdelen over de lasagne en daarna de geraspte kaas erover strooien.