Bereidingswijze voor 2 personen:
- Kook 150 gram volkoren pasta volgens de bereidingswijze van de verpakking.
- Kook 400 gram bloemkoolroosjes in 10 minuten beetgaar.
- Snipper 1 ui en snijd 200 gram kipfilet in stukjes.
- Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de kip met een snuf zout en peper rondom bruin.
- Voeg de ui en 100 gram doperwten toe en bak dit een paar minuten.
- Doe een 1/3 blokje kippenbouillon met 100 ml melk en 150 ml water bij elkaar in en roer het goed door.
- Voeg +/-25 gram (tarwe)bloem toe aan de pan, meng alles goed door elkaar en voeg na 1 minuut beetje voor beetje de bouillon toe. Blijf ondertussen goed roeren.
- Als je alle bouillon hebt toegevoegd en de saus is een beetje gebonden voeg je de kerriekruiden met wat peterselie naar smaak toe.
- Meng de pasta en de bloemkool door de saus en smullen maar!