
Bereidingswijze:
- Breng 450 gram zoete aardappelfriet op smaak met een snufje zout, peper en paprikapoeder en verdeel hier een klein beetje olijfolie over.
- Rooster de zoete aardappelen in de oven (30-40 minuten op 200 C) of in de airfryer (15 minuten op 200 C).
- Bak 200 gram kipshoarma (voorgekruid) in een koekenpan rondom aan en gaar.
- Snijd 1 rode ui in ringen en bak dit mee met de kipshoarma.
- Snijd 125 gram champignons in plakjes, 1 paprika in reepjes en bak dit ook mee met de kipshoarma.
- Maak ondertussen de knoflooksaus door 1 eetlepel halvanaise, 2 eetlepels magere kwark, 1 teentje knoflook en een beetje bieslook en oregano met elkaar te mengen in een schaaltje.
- Verdeel de zoete aardappelen over de borden en leg het shoarmamengsel erover en maak af met sla en de knoflooksaus.