Bereidingswijze:

  1. Breng 450 gram zoete aardappelfriet op smaak met een snufje zout, peper en paprikapoeder en verdeel hier een klein beetje olijfolie over.
  2. Rooster de zoete aardappelen in de oven (30-40 minuten op 200 C) of in de airfryer (15 minuten op 200 C).
  3. Bak 200 gram kipshoarma (voorgekruid) in een koekenpan rondom aan en gaar.
  4. Snijd 1 rode ui in ringen en bak dit mee met de kipshoarma.
  5. Snijd 125 gram champignons in plakjes, 1 paprika in reepjes en bak dit ook mee met de kipshoarma.
  6. Maak ondertussen de knoflooksaus door 1 eetlepel halvanaise, 2 eetlepels magere kwark, 1 teentje knoflook en een beetje bieslook en oregano met elkaar te mengen in een schaaltje.
  7. Verdeel de zoete aardappelen over de borden en leg het shoarmamengsel erover en maak af met sla en de knoflooksaus.