De lekkerste granola’s maak je natuurlijk zelf!
Hierbij twee varianten:
Variant 1: Granola met gedroogd fruit.
- Warm de oven voor op 180 °C.
- Hak 75 gram hazelnoten grof.
- Verdeel 250 gram havermout en de hazelnoten gelijkmatig over de bakplaat van de oven. Meng er 1 flinke eetlepel olijfolie en 1 eetlepel honing of agavesiroop door.
- Bak 8 minuten, roer dan goed door en bak weer 8 minuten.
- Laat de granola afkoelen.
- Snijd of knip 75 gram gedroogde abrikozen (of dadels, pruimen) in reepjes.
- Meng 75 gram gebroken lijnzaad, de abrikozen en een beetje kaneel door het mengsel.
Variant 2: Granola met pure chocolade.
- Warm de oven voor op 180 °C.
- Doe 75 gram gemengde ongezouten noten, 200 gram havervlokken of havermout, 50 gram zonnebloempitten, 1 flinke eetlepel olijfolie, 1-2 eetlepels honing en wat kaneel in een kom en roer goed door.
- Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede ovenplaat.
- Hak 40 gram pure chocolade in stukjes en verdeel het over het mengsel.
- Bak 8 minuten, roer dan goed door en bak weer 8 minuten.
- Laat de granola helemaal afkoelen.