De lekkerste granola’s maak je natuurlijk zelf!

Hierbij twee varianten:

Variant 1: Granola met gedroogd fruit.

  1. Warm de oven voor op 180 °C.
  2. Hak 75 gram hazelnoten grof.
  3. Verdeel 250 gram havermout en de hazelnoten gelijkmatig over de bakplaat van de oven. Meng er 1 flinke eetlepel olijfolie en 1 eetlepel honing of agavesiroop door.
  4. Bak 8 minuten, roer dan goed door en bak weer 8 minuten.
  5. Laat de granola afkoelen.
  6. Snijd of knip 75 gram gedroogde abrikozen (of dadels, pruimen) in reepjes.
  7. Meng 75 gram gebroken lijnzaad, de abrikozen en een beetje kaneel door het mengsel.

Variant 2: Granola met pure chocolade.

  1. Warm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe 75 gram gemengde ongezouten noten, 200 gram havervlokken of havermout, 50 gram zonnebloempitten, 1 flinke eetlepel olijfolie, 1-2 eetlepels honing en wat kaneel in een kom en roer goed door.
  3. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede ovenplaat.
  4. Hak 40 gram pure chocolade in stukjes en verdeel het over het mengsel.
  5. Bak 8 minuten, roer dan goed door en bak weer 8 minuten.
  6. Laat de granola helemaal afkoelen.