Há! In deze dagen wat extra tijd over om te bakken? Probeer dit lekkere havermouttaartje met noten dan eens uit! Ideaal als een snel en voedzaam ontbijt en als je het met kwark en fruit eet heb je een goede lunch of stevige after-workout-maal te pakken.
Dit recept is goed voor 6 porties. verdubbelen kan en invriezen ook.
Zo maak je het:
-
- Mix 2 kleine bananen met 2 eieren in een grote kom.
- Voeg hier 250 gram havermout, 150 ongezouten noten, 20 gram gebroken lijnzaad, 250 ml water en 1 eetlepel kaneel aan toe en meng het goed door elkaar.
- Laat het 10 minuutjes staan, zodat er een stevigere massa ontstaat.
- Verwarm ondertussen de oven op 180°C.
- Meng het mengsel nog eens goed door elkaar en giet het in een kleine springvorm, cakeblik, ovenschaal of verdeel het over een muffinvorm.
- Plaats het in de oven voor +/- 50 minuten. LET OP! Dit kan per oven verschillen
Optie: vervang de bananen voor (of voeg extra) 100 gram dadels, rozijnen of gedroogd fruit om het taartje zoeter te maken!