
Zo maak je +/- 13 cakjes of plakken cake:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de droge ingrediënten: 110 gram havermeel, 75 gram amandelmeel, 60 gram cacaopoeder, 3 theelepels bakpoeder en een snufje zout in een kom en roer door.
- Snijd 3 rijpe bananen in schijfjes en voeg het samen met 3 eieren, scheutje vanille-aroma en een flinke scheut (plantaardige)melk toe bij de rest van de ingrediënten.
- Mix alles tot een gladde massa. Als het te droog is voeg je nog wat melk toe, is het te nat, voeg je wat extra havermeel toe.
- Meng 1 hand gehakte cashewnoten door het beslag.
- Bekleed een cake- of bakvorm met bakpapier en stort het beslag in de vorm.
- Top af met wat gehakte cashewnoten en bak het in 30-40 minuten in de oven.
Tip: Ook lekker met 40 gram pure (80% of meer) chocola. Rasp, smelt of meng kleine stukjes door het beslag.