Zo maak je +/- 13 cakjes of plakken cake:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de droge ingrediënten: 110 gram havermeel, 75 gram amandelmeel, 60 gram cacaopoeder, 3 theelepels bakpoeder en een snufje zout in een kom en roer door.
  3. Snijd 3 rijpe bananen in schijfjes en voeg het samen met 3 eieren, scheutje vanille-aroma en een flinke scheut (plantaardige)melk toe bij de rest van de ingrediënten.
  4. Mix alles tot een gladde massa. Als het te droog is voeg je nog wat melk toe, is het te nat, voeg je wat extra havermeel toe.
  5. Meng 1 hand gehakte cashewnoten door het beslag.
  6. Bekleed een cake- of bakvorm met bakpapier en stort het beslag in de vorm.
  7. Top af met wat gehakte cashewnoten en bak het in 30-40 minuten in de oven.

Tip: Ook lekker met 40 gram pure (80% of meer) chocola. Rasp, smelt of meng kleine stukjes door het beslag.