Zo maak je 15 brownies:
- Week 250 gram ontpitte dadels 10 minuten in een bak met heet water. Doe de geweekte dadels hierna samen met 250 ml appelmoes in de blender en maal het zo fijn mogelijk.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakblik in van 15 bij 25 cm en/of bekleed met bakpapier.
- Giet het mengsel in een beslag kom en mix hier 75 gram cacaopoeder en 1 theelepel vanille aroma doorheen.
- Mix vervolgens ook 3 eieren erdoor en wanneer deze goed zijn opgenomen ook de 150 gram amandelmeel en 1 theelepel bakpoeder.
- Hak 150 gram hazelnoten grof en zet 50 gram hiervan apart. Meng de overige 100 gram door het beslag.
- Neem de bakvorm en giet hier het browniebeslag in.
- Zet de brownies voor 45 minuten in de voorverwarmde oven, maar dek de brownies na 25 minuten af met aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet te donker wordt.
- Laat de brownies hierna goed afkoelen.
- Smelt de 100 gram pure chocolade au bain-marie, giet deze over de brownie, strijk glad en verdeel de overgebleven hazelnootjes erover.
- Laat de pure chocolade opstijven voor het aansnijden.
- Bewaar de brownies max. vijf dagen in een goed afgesloten bak of vries ze in.
Optioneel: De pure chocolade weglaten of verminderen