Een lekkere combinatie van kerrie, frisse appel en het zoete van rozijnen. Deze snelle variant voor 2 personen maak je zo:

  1. Verhit wat margarine/olijfolie in een hapjespan en voeg 1 theelepel kerrie toe.
  2. Snipper 1 ui en voeg dit samen met een teentje knoflook toe aan de pan en laat het fruiten.
  3. Voeg vervolgens 150 gram mager rundergehakt toe en bak dit rul met 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel koriander, 1 theelepel kerrie, een beetje peper en een snufje zout.
  4. Kook 400 gram sperziebonen in 10 minuten gaar.
  5. Kook 150 gram zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
  6. Schenk ±50 ml water bij het gehakt en roer er ±75 gram Griekse yoghurt of halfvolle kwark er beetje bij beetje door en kijk hoeveel je nodig bent.
  7. Voeg de rijst en de sperziebonen toe aan het gehakt.
  8. Schil en snijd de appel in blokjes en voeg dit toe.
  9. Zet het vuur uit en meng er 50 gram rozijnen door.

Eetsmakelijk!