Een lekkere combinatie van kerrie, frisse appel en het zoete van rozijnen. Deze snelle variant voor 2 personen maak je zo:
- Verhit wat margarine/olijfolie in een hapjespan en voeg 1 theelepel kerrie toe.
- Snipper 1 ui en voeg dit samen met een teentje knoflook toe aan de pan en laat het fruiten.
- Voeg vervolgens 150 gram mager rundergehakt toe en bak dit rul met 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel koriander, 1 theelepel kerrie, een beetje peper en een snufje zout.
- Kook 400 gram sperziebonen in 10 minuten gaar.
- Kook 150 gram zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
- Schenk ±50 ml water bij het gehakt en roer er ±75 gram Griekse yoghurt of halfvolle kwark er beetje bij beetje door en kijk hoeveel je nodig bent.
- Voeg de rijst en de sperziebonen toe aan het gehakt.
- Schil en snijd de appel in blokjes en voeg dit toe.
- Zet het vuur uit en meng er 50 gram rozijnen door.
Eetsmakelijk!