Voor als je iets te vieren hebt, maar je het wel gezond en verantwoord wilt houden. En oja, het is ook nog eens heerlijk!

Hoe maak je deze taart?:
Bereiding van de appels
– Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een kleine tot middelgrote taartvorm in met een beetje boter.
– Schil en snijd 1 kilo appels in plakjes van ongeveer een 0,5 centimeter.
– Strooi 4 eetlepels kaneel en 2 eetlepels speculaaskruiden over de appels.
Bereiding havermout deeg
– Blend 100 gram havermout op de hoogste stand heel fijn. Op deze manier ontstaat er huisgemaakt havermeel.
– Doe het in een grote kom, voeg hier nog 50 gram havermout, 1 ei, 125 margarine en een snuf zout aan toe en kneed het tot een grote bal. (Wil je de taartbodem wat zoeter maken? Gebruik dan een beetje honing en kneed dit door het deeg)
De taart opbouwen
– Verdeel het haverdeeg over de bakvorm en zorg dat je een heel klein beetje deeg achter de hand houdt.
– Strooi nog een klein beetje kaneel over de bodem van de taart.
– Druk eerst en vooral voorzichtig de langwerpige appels tegen de rand van de taart aan.
– Verdeel de overige appels gelijkmatig over de haverbodem.
– Het achter de hand gehouden deeg gebruik je om in kruimeltjes te verstrooien over de taart.
– Schuif de appeltaart voor ±45 minuten in de voorverwarmde oven.