Met MINDER suiker MEER energie

Gepubliceerd op 17 januari 2019 om 17:58

Je lijf geeft je zoveel; vermogen om te werken, sporten, zorgen, liefhebben, genieten, lachen, zingen, eten, drinken enz. dat je er ook goed voor moet zorgen. Werken aan een gezond en slank(er) lichaam is altijd mooi en prettig, maar misschien is ENERGIE nog wel veel prettiger en veel waardevoller.

SUIKER is een deprimerende drug. Je kan er als een bezetene naar snakken, maar uiteindelijk na een shot suiker je veel slechter en futlozer voelen dan voor je eraan begon. Naast het schuldgevoel wanneer je die zak M&M's voor de helft in je mond hebt gepropt, de bodem van de koektrommel tegenkomt of die zak snoepjes leeggegeten hebt herken je het gevoel van "the day after" misschien ook wel? Je voelt dan die ellendige kater: Geen energie om de dag energiek te beginnen, je wilt het liefst de hele dag op de bank hangen en je voelt je sloom, slap en lusteloos.

Suiker is een verslaving. Het klinkt extreem, maar het is echt zo. Misschien heb je op bepaalde momenten van de dag een enorme behoefte aan suiker of elke zondag wil je graag met een reep chocola op de bank liggen of elke avond een glas frisdrank drinken. Dit zijn al verslavingen (gewoonten) die er in zijn gesleten en waar je al moeite voor moet doen om het niet te doen. Suiker ontneemt je eigenlijk de lust om te genieten, je energiek te voelen, je positieve gedachten te behouden en gelukkig te wezen met je fijne leven. Van nature heeft de mens geen suiker nodig, het zijn de fabrikanten die suikers toevoegen aan hun producten en het grote aanbod in de supermarkten. Je hoeft echt geen suikervrij leven te leiden, maar probeer eens alternatieven (vers fruit, yoghurt met fruit of een klein beetje honing/jam, crackers met appelstroop of zelfgemaakte hummus of spreads, pure chocola, notenpasta, dadels, studentenhaver, snackgroenten, eigengemaakte cake/repen zonder suikers) voor die suikershots en ervaar het verschil.

Proberen kan nooit kwaad!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.