Genieten van de feestmaand & fit 2018 in.

Gepubliceerd op 16 oktober 2017 om 09:51

Het is nu midden oktober en ik hoor al veel reacties om mij heen: “Oh, sinterklaas en de kerstdagen komen al in zicht, ik begin in het nieuwe jaar wel weer met afvallen en let dan wel weer op mijn lijn”. Eerder dacht ik precies zo, maar nu wil ik je graag zeggen: “Hé mooi mens! Raap jezelf bij elkaar en kom op met je motivatie!”

Als je je nu al druk maakt om het eten tijdens de decembermaand, vergroot je alleen maar de kans dat je uiteindelijk toch te veel eet. Bedenk je allereerst goed dat er maar twee kerstdagen zijn. Van twee dagen wat meer eten wordt niemand dik! Ja, natuurlijk zal je de ochtend van 27 december wat zwaarder wegen, maar als je daarna gewoon je oude patroon weer oppakt ben je dat ook zo weer kwijt! Het probleem is vaak dat mensen de hele maand december te veel eten, en dat heeft natuurlijk meer gevolgen voor de lijn. Twee dagen genieten als het feest is, is geen probleem, de kunst is het tot deze twee dagen beperkt te houden. Juist een ontspannen “we zien wel” houding maakt het mogelijk om naar je lichaam te luisteren en niet meer te eten dan je eigenlijk wil en kan je vooral genieten. Genieten is namelijk niet hetzelfde als je overvol eten, en kan dus helemaal geen kwaad!

Dus doe jezelf een plezier, kom in de benen en maak een afspraak met mij, want ik help je graag en zo voorkom je dat je in januari zwaarder bent dan dat je nu bent. Het is toch een heerlijk vooruitzicht, dat je 2018 kan beginnen met een nieuwe jij; zelfverzekerd, lekker in je vel & genietend?! Dat kan ik je bieden!

Geen ingewikkelde diëten, pillen, maaltijdvervangers of afslankpreparaten. Moeiteloos afvallen in een week is geen effectieve manier om gewicht te verliezen, ook al beloven ontelbare dieetboeken het. Het lichaam probeert dan namelijk zichzelf te beschermen en bespaart daarom energie om weer terug te gaan naar het oude gewicht.
Nee, Wij maken samen realistische deadlines, omdat we op een gezonde, verantwoorde en blijvende manier willen afvallen en misschien voor nu wel de belangrijkste deadline; We willen lekker genieten tijdens de feestdagen!

P.s. Veel consulten worden (gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.